O nas


Podjetje GOOD MASK  je nastalo  27. aprila 2020 kot odgovor na zaskrbljenost ustanovitelja Martina Ladyr glede pomanjkanja mask in osebne zaščitne opreme v Evropi med prvim valom pandemije COVID-19. 

Odvisnost od uvoza (zelo vprašljive kakovosti) in vrsta škandalov, ki vključujejo napačen material, ki ga je prejelo zdravstveno osebje iz vse Evrope, sta Martina spodbudila, da je našel nadomestne nacionalne materiale, ki bi lahko zmanjšali stroške izdelave visokokakovostnih mask FFP2 in jih naredili dostopne za vse državljani.

''V Prago sem se vrnil 9. marca iz ZDA, v bistvu iz (še vedno) običajnega sveta neposredno v središče pandemije. Bil sem v globokem šoku, ker nisem mogel kupiti nobene zaščitne opreme. Prvo masko KN95 sem dobil po 2 tednih čakanja in po pretirani ceni od 11 evrov. Tako sem začel iskati načine, kako znižati ceno na raven, sprejemljivo za vse družine ter ohraniti kakovostno kvaliteto ob enem in je nastalo GOOD MASK podjetje."  Martin Ladyr 

Martin je v sodelovanju s Tehnično univerzo v Liberecu razvil in preizkusil filtracijski material tipa Meltblown (topljeni), ki ponuja visoko filtracijsko zmogljivost, podobno kot nano vlakna, vendar omogoča veliko večjo proizvodnjo in nižje stroške, kar je odlična posledica, da GOOD MASK ponuja visokokakovostne respiratorje na dostopna cena za vsakogar. 

GOOD MASK trenutno zaposluje 120 zaposlenih v proizvodnji in 30 zaposlenih ter sodelavce v drugih oddelkih, ki dnevno dosegajo 1 000 000 mask COVID-19 in 250 000 kirurških mask.