COVID TESTS

Certificirani COVID-19 antigeni test na koronavirus, vzorec iz sline , 20 kosov

Certificirani COVID-19 antigeni test na koronavirus, vzorec iz sline , 20 kosov
NA ZALOGI

Proizvajalec: Singclean

Številka izdelka: P1654

Razpoložljivost: Na zalogi

38.50 €

Opis izdelka

Komplet za testiranje antigena COVID-19 (metoda koloidnega zlata) je imuno kromatografski test za hitro,  kvalitativno odkrivanje antigena COVID-19 v vzorcu, ki se vzame iz vzorca človeške sline. Ta test daje le informativni rezultat in ni dokazljiva medicinska diagnoza. V primeru zdravstvenih težav ali simptomov bolezni se vedno posvetujte s svojim zdravnikom. Zato je treba vsak reaktivni vzorec s testnim kompletom COVID-19 (metoda koloidnega zlata) potrditi z alternativnimi testnimi metodami in kliničnimi ugotovitvami. Ta hitri testni antigenski komplet je drugi testni komplet, ki ga je Singclean Medical razvil za testiranje COVID-19 na osnovi metoda koloidnega zlata po tem, ko je bil marca po vsem svetu predstavljen komplet za testiranje IgG / IgM The Singclean COVID-19.

 

PREDVIDENA UPORABA

 

Testni komplet COVID-19 (metoda koloidnega zlata) je imuno kromatografski test v trdni fazi za hitro in kakovostno odkrivanje novega antigena koronavirusa 2019 v človeški nosni votlini. Ta test zagotavlja le predhodni rezultat testa. Zato je treba vsak reaktivni primerek s testnim kompletom COVID-19 (metoda koloidnega zlata potrditi z alternativnimi testnimi metodami in kliničnimi ugotovitvami.

 

PAKIRANJE

20 testov

 

UVOD

 

Novi koronavirusi spadajo v rod β. COVID-19, ki je akutna nalezljiva bolezen dihal. Ljudje smo na splošno nagnjeni k okužbam. Trenutno so glavni vir okužbe bolniki, okuženi z novim koronavirusom; asimptomatsko okuženi ljudje so lahko vir okužbe. Glede na trenutno epidemiološko preiskavo je inkubacijsko obdobje od 1 do 14 dni, običajno od 3 do 7 dni. Glavni simptomi vključujejo vročino, utrujenost in suh kašelj. V več primerih je zamašen nos, izcedek iz nosu, vneto grlo, mialgija in driska.

 

NAČELO TESTIRANJA

 

Testni komplet COVID-19 (metoda koloidnega zlata) je imunokromatografski test na koloidno zlato. V testu se uporabljajo protitelesa COVID-19 (SARS-CoV-2) (testna linija T) in protitelesa IgG (kontrolna linija C), imobilizirana na nitroceluloznem traku. Konjugirana blazinica v bordo barvi vsebuje koloidno zlato, konjugirano z drugim protitelesom COVID-19 (SARS-CoV-2), konjugiranim s konjugati koloidnega zlata in miška IgG-zlato. Ko se v vdolbinico vzorca doda obdelan pufer, ki vsebuje vzorec, se COVID-19 (SARS-CoV-2) kombinira s konjugatom protiteles COVID-19 tvori antigenski kompleks. Ta kompleks s kapilarnim delovanjem se premima skozi nitrocelulozno membrano. Ko kompleks naleti na linijo protiteles COVID-19 na testni  liniji T, kompleks zajame in tvori bordo trak, ki potrdi rezultat reaktivnega testa. Odsotnost barvne črte na testnem območju kaže na nereaktivni rezultat testa. Analiza vključuje notranjo kontrolo (pas C), ki mora prikazati bordo obarvan konjugiran pas ne glede na razvoj barve na katerem koli testnem traku. V nasprotnem primeru je rezultat testa neveljaven in vzorec je treba ponovno preizkusiti z novim kompletom.

 

VSEBINA

 

PREDLOŽENI MATERIAL

Zaprta vrečka s testno ploščico

Vatirana palčka

Pufer za ekstrakcijo antigena

Cevka za ekstrakcijo antigena

Delovna blazinica (embalažna škatla se lahko uporablja kot držalo epruvete)

Brošura

 

POTREBNI MATERIAL, KI NI  PRILOŽEN

Časovnik

 

SKLADIŠČENJE IN STABILNOST

Testni komplet lahko shranite pri sobni temperaturi ali v hladilniku (4-30 ° C). Testni komplet je varen za uporabo do datuma izteka roka uporabnosti, natisnjenega na zapečatenem ohišju. Testni komplet mora do uporabe ostati v zaprtem ohišju. Zaščitite pred mrazem. Ne uporabljajte po datumu izteka roka uporabnosti.

 

OPOZORILA IN MERE

 

 1. Ne uporabljajte po datumu izteka roka uporabnosti.
 2. Pred izvedbo testa natančno preberite navodilo za uporabo. Neupoštevanje navodil lahko povzroči netočen rezultat testa.
 3. Ne uporabljajte testa, če je cevka / vreča poškodovana ali zlomljena.
 4. Test je namenjen samo enkratni uporabi. Ne uporabljajte ga ponovno v nobenem primeru.
 5. Z vsemi osebki ravnajte, kot da vsebujejo kužne snovi. Med testiranjem upoštevajte uveljavljene varnostne ukrepe pred mikrobiološkimi nevarnostmi in upoštevajte standardne postopke za pravilno odstranjevanje vzorcev.
 6. Med testiranjem nosite zaščitno obleko, kot so laboratorijski plašči, rokavice za enkratno uporabo in zaščito za oči.
 7. Vlaga in temperatura lahko negativno vplivata na rezultate.
 8. Ne izvajajte testiranja v prostoru z močnim zračnim tokom, tj. električni ventilator ali z močno klimatsko napravo.

 

VZORČENJE

 1. Testiranje s kompletom COVID-19 (metoda koloidnega zlata) lahko izvedemo z vzorcem iz sline.
 2. Testiranje je treba opraviti takoj po vzorčenju.
 3. Pred testiranjem vzorce imejte na sobni temperaturi.
 4. Kolikor odvzete vzorce potrebujete poslati, jih je treba zapakirati v skladu z lokalnimi predpisi za prevoz etioloških snovi.

 

IZVAJANJE TESTA

 1. Pred testiranjem pustite, da se testna ploščica, vzorec in pufer za ekstrakcijo antigena uravnotežijo na sobno temperaturo (15-30 ° C).
 2. Odstranite testni vložek iz zaprte vrečke s folijo in ga  uporabite čim prej. Najboljši rezultati bodo doseženi, če bo test opravljen v eni uri.
 3. Testno napravo položite na čisto in ravno površino.

 

TESTNI POSTOPEK

 

 1. Cev za ekstrakcijo antigena položite na delovno mizo. Vialo z ekstrakcijskega pufra za ekstrakcijo postavite navpično navzdol, vialo stisnite, da pufer prosto kaplja v ekstrakcijsko cev, ne da bi se dotaknil roba epruvete, in dodajte 6 kapljic (približno 200 μl) v ekstrakcijsko cev.
 2. Vzorec brisa položite v ekstrakcijsko cev, ki ste ji predhodno dodali pufer za ekstrakcijo antigena, in palico brisa zasukajte približno 10-krat. Pritisnite glavo brisa ob steno epruvete, da sprostite antigen v blazinici, nato pustite stati približno minuto.
 3. Med stiskanjem konice tampona izvlecite palico, da iz tampona odteče čim več tekočine. Uporabljene blazinice zavrzite v skladu z metodami odstranjevanja bioloških odpadkov.
 4. Pladenj za kapljanje namestite na izvlečeno cev in ga tesno zaprite ter pustite stati približno 1 minuto.
 5. Odprite vrečko iz aluminijaste folije in odstranite testno kartico, dodajte 3 kapljice (približno 100 μl) v luknjo za vzorčenje na testni kartici (ali dodajte 100 μl s pomočjo pipete) in zaženite časovnik.
 6. Počakajte, da se prikaže barvna črta (T). Rezultat je treba prebrati v 15 minutah. Rezultata ne razlagajte po 20 minutah.

 

RAZLAGA REZULTATOV

NEGATIVNO: Če je vidna samo črta C, odsotnost bordo barve v pasu T pomeni, da v vzorcu ni bil zaznan antigen COVID-19 (SARS-CoV-2). Rezultat je negativen.

POZITIVNO: Če se poleg prisotnosti linije C razvije tudi linija T, test pokaže prisotnost antigena COVID-19 (SARS-CoV-2) v vzorcu. Rezultat je pozitiven COVID-19.

INVALID: Nadzorna vrstica se ne prikaže. Najverjetnejši razlog za okvaro krmilne linije je nezadosten obseg vzorca ali nepravilni postopki. Preverite postopek in ponovite test z novo testno kartušo. Če težava ni odpravljena, takoj prenehajte uporabljati testni komplet in se obrnite na lokalnega distributerja.

 

OMEJITVE TESTIRANJA

 1. Če je mogoče, uporabite sveže vzorce.
 2. Za optimalno izvedbo testiranja je treba dosledno upoštevati testni postopek, opisan v tem priročniku. Odstopanja lahko vodijo do napačnih rezultatov.
 3. Negativni rezultat pri posameznem preiskovancu kaže na odsotnost zaznavnega antigena COVID-19 (SARS-CoV-2). Vendar negativni rezultat testa ne izključuje možnosti izpostavljenosti COVID-19 ali okužbe.
 4. Negativni rezultat se lahko pojavi, če je količina antigena COVID-19 (SARS-CoV-2) v vzorcu pod mejami zaznavnosti testa.
 5. Kot pri vseh diagnostičnih testih tudi pri končni klinični diagnozi ne bi smel temeljiti na rezultatu enega samega testa, temveč bi ga moral zdravnik določiti šele po oceni vseh kliničnih in laboratorijskih ugotovitev.

 

REFERENCA

 

 1. Weiss SR, Leibowitz JL. Patogeneza koronavirusa. Adv Virus Res 2011; 81: 85-164.
 2. Masters PS, Perlman S. Coronaviridae. V: Knipe DM, Howley PM, ur. Fields virology. 6. izdaja Lippincott Williams & Wilkins, 2013: 825-58.
 3. Su S, Wong G, Shi W, et al. Epidemiologija, genetska rekombinacija in patogeneza koronavirusov. Trends Microbiol 2016; 24: 490-502.
 4. Cui J, Li F, Shi ZL. Izvor in razvoj patogenih koronavirusov. Nat Rev Microbiol 2019; 17: 181-192.

 

Producent

Hangzhou Singclean Medical Products Co, Ltd

Št. 125 (E), 10. ulica, Območje gospodarskega in tehnološkega razvoja Hangzhou, Zhejiang, Kitajska. PC.: 310018

 

Predstavnik za Evropo

SUNGO Europe B.V.

Olympisch Stadion 24, 1076DE Amsterdam, Nizozemska

 

www.goodtest.cz

 

Priloge za prenos:

Certifikat CE

ISO certifikat

Dovoljenje Češkega ministrstvo za zdravje

Navodila za uporabo (angleški jezik)

Brošura in navodila za uporabo (angleški jezik)

 

Prodajalec tega izdelka je: DIASTYL z.s., IČO: 26999803, Dolnocholupická 915/65, Praha 4


Komentarji (0)

Zaenkrat še ni nobenega mnenjaKako ocenjujete izdelek?
Ime
Komentar

Podobni izdelki

33.00 € 30.99 €
IVDst: samotestiranje
4.00 € 1.80 €
IVDst: samotestiranje